Förstenat mjöl, mat för tanken

Ofta sägs det att det krävs miljontals år för att fossil skall bildas, men under ideala förhållanden kan det faktiskt gå så fort som tre veckor.

Bild 1. Förstenat mjöl. Skylten säger, "Det är många som tror att förstening är en process som tar miljoner år... men det är inte sant! Vid ideala förhållanden kan försteningsprocessen ta så kort tid som tre veckor. Du ser delar av förstenade mjölsäckar från Blue Spring mill. (Notera sömmen vid änden av säcken.)"

De avlånga stenarna i Eureka Springs Gardens i Arkansas, USA, lockar fram ett leende på de förbipasserande turister som granskar dessa lite närmre.

I den släta, grå stenen finns nämligen mönster som liknar grov säckväv, och de är förvånansvärt lika mjölsäckar. I bottnen av en säck ser man fortfarande sömmen. öppningen på säcken verkar varit hopsnörd, och är bevarad komplett med förstenade veck.

Säckarna känns annorlunda också. En mjölsäck är oftast mjuk, och böjer sig när man lyfter den. De här säckarna är hårda som sten, och du skulle skada dina knogar om du slog på den. De är tunga också. Ungefär tre gånger tyngre än samma mängd mjöl.

Ofta sägs det att det krävs miljontals år för att fossil skall bildas, men under ideala förhållanden kan det faktiskt gå så fort som tre veckor.

Även om detta förstenade mjöl inte lämpar sig att mätta magen med, så är det helt klart mat för tanken.

Källa: http://www.answersingenesis.org/creation/v23/i1/flour.asp